Skip to content

French

Áttekintés

A lovasságukról ismert franciák egy félelmetes hadsereg, amelynek páncélos lovagjai és rohamai átbillenthetik a csatákat.

A francia civilizáció az Age of Empires IV-ben az i.sz. 840-1559 közötti éveket öleli fel és a középkori Franciaországon alapul, amely a kínokból a jólétig küzdötte fel magát. Az inváziókon, a megszállásokon és a lázadásokon túllépve Franciaország erőteljes modern nemzetté vált.

Erősségek

A francia civilizáció ereje a hatalmas lovagseregben, a puskaporos ostromfegyverekben és a kereskedelmi előnyökben rejlik. A francia kereskedők egyedülálló képességgel rendelkeznek, hogy visszahozzák az épp szükséges erőforrásokat, ami értékes tulajdonság erőforráshiány esetén.

A francia lovassági rohamok megtörhetik az ellenséges vonalakat és bónusz sebzést okozhatnak, ami hasznos a Hit and Run taktikákhoz. A francia egységek számos fejlesztéshez is hozzáférhetnek, sok védelmi bónuszokat kapnak, amelyek csak bizonyos francia egységeknél érhetők el.

A franciák egyedülálló befolyási rendszerrel rendelkeznek, ahol az egységek olcsóbbak az Archery Range-ről és a Keep körüli Stable-ből. Városközpontjuk minden korszakkal gyorsabban képes egységeket gyártani, ami kulcsfontosságú a gazdaságuk felgyorsításának.

Civilizációs bónuszok

  • Gyorsabb Villager és Scout gyártás minden korban (10%, 15%, 20%, 20%).
  • Gazdasági technológiák 30%-al olcsóbban
  • Erőforrás-ledobó (Camp, Mill, stb.) épületek 25 fával olcsóbbak
  • A Trade Postok a játék elejétől kezdve láthatóak a térképen
  • A kereskedők bármilyen erőforrást visszavihetnek a piacra. A közelharci sebzés technológiákat ingyenesen kutatják.
  • A kereskedelmi hajók 20%-kal több aranyat hoznak vissza.

Különleges egységek

A Royal Knight a francia civilizáció erősen páncélozott lovagja, félelmetes támadási képességekkel.

Az Arbalétrier egy nagy hatótávolságú egység, amely egy speciális képességet; Pavise-t kap – egy felállított pajzsot a távolsági védelemhez.

A Cannon egy mobil puskaporos ostromfegyver, amely egyedülálló a franciák számára. A Bombarddal ellentétben az ágyúnak nem kell be- és kicsomagolnia támadás során.

Különleges technológiák

N/A